Hälsa och Fitness - Träning & välmående

josefin

Hello September

Josefin Strömberg : 1 september, 2014 09:07 : Josefin Strömberg

Godmorgon!♥

Första September idag, och officiellt höst enligt mig! Jag har börjat veckan med sovmorgon, vaknade på alldeles perfekt blodsockervärde och har sedan ätit en god frukost i lugn och ro. Hur bra start på dagen och veckan är inte det?! :D

Nu väntar jag på att min diabetessköterska ska ringa mig innan jag sedan ska ta tag i dagens plugg som handlar om marknadsföring. Ahmen, hur kul låter inte det?! :D Typ det roligaste jag kan tänka mig att plugga eftersom det verkligen känns som mitt område! Senare idag ska jag ut till stallet och fixa Pajens stallsysslor, pröva en hoppsadel på henne och pröva knoppa henne då hon är anlitad som fotomodell imorgon kväll till en tjej som ska göra ett gymnasiearbete.:)

DSCN9357

 

Baby you’re so classic

Josefin Strömberg : 31 augusti, 2014 16:30 : Josefin Strömberg

Eftersom Pajen är under igångsättning har jag inte så mycket ridpass att skriva om eftersom hon  antingen skrittas 30 min eller promeneras för hand, och jag tror inte att det är inte så intressant att höra att vi skrittat 30 min i ridhuset. Haha. Nåja, det är å andra sidan vad vi gjort idag. Barbacka dessutom, andra gången jag satt på henne. Men det gick finfint och varför jag red barbacka är för att jag inte har någon sadel åt henne. Håller på att leta för fullt men det är ju en ren djungel, speciellt när man vill ha en mörkbrun sadel. Antingen vill jag ha en hopp eller dressyrsadel, det spelar egentligen ingen större roll. En som är vid i bommen, och passar en häst med ganska rak rygg. Provsatt i en på Hööks idag men den var för smal under fast den var vid i bommen, så det sket sig ju. Och den var inte ens mörkbrun, utan svart…

Nu dricker jag kaffe, ser Pretty Little Liars och ska läsa nyaste numret av Hippson – I väntan på premiären av Big Brother kl. 21:00. Som jag saknat det programmet! Big Brother, Paradise Hotel, Idol & 112- På liv och död är faktiskt de enda program jag följer på tv.

20148311713139850814450_sbig

New in // Hööks

Josefin Strömberg : 31 augusti, 2014 15:26 : Josefin Strömberg

Var förbi Hööks en sväng idag (och i förrgår, men det jag köpte har jag inga bilder på, tyvärr.) Och införskaffade lite nytt till Sweet Lady, eller ”Pajen” som hon kallas till vardags. Köpte även ett marinblått tjockt vintertäcke som jag tyvärr inte fått på bild.

DSCN9327 DSCN9330 DSCN9348 DSCN9355

Baksidorna med fälttävlan

Josefin Strömberg : 30 augusti, 2014 13:45 : Josefin Strömberg

Sitter i skrivande stund och ser VM i fälttävlan, och diskussionerna mig och mamma emellan är ungefär ”HUR kan dom utsätta sina hästar för det där?!” Det är otroligt många ekipage som gått omkull, kraschat eller gått ut på egen begäran. Det har regnat och banan är lång, blöt och därmed halkig och livsfarlig! Jag förstår inte hur man kan utsätta sin häst för det, inte ens under VM. Och jag beundrar ryttarna som sträckt upp handen och utgått på egen begäran när de känt att det inte är värt risken. Jag menar, dom sitter ändå på hästar värda flera miljoner.

sport-05s40olycka-1__76201w_16215974_83030925

Skin perfection

Josefin Strömberg : 30 augusti, 2014 08:40 : Josefin Strömberg

Har redan hunnit vara ut till stallet för att mocka och göra klart ”Pajens” alla stallsysslor, hon vilar idag eftersom hon är under igångsättning och har gått 3 dagar i rad. Kanske far ut en sväng senare idag och borstar och masserar henne, får se. Jag har i alla fall en massa att plugga under dagen då jag har tenta på måndag, b.la. om hur man startar eget, produktionsutveckling, köpprocessen, att organisera företag, arbetslagstiftning och så vidare. Så Ni förstår kanske att jag har en del att lägga på minnet :-)

Fick i alla fall en kul, eller egentligen två kul överraskningar nu på morgonen. Jag har fått massa produkter från L’Oréal Paris då jag blivit uttagen till deras Skin Perfection challange, där man b.la kan vinna en resa till Paris. Kul! Och, inte nog med det så lät det i min telefon och jag hade fått ett sms från CSN att ett beslut om det jag ansökt om CSN gick att läsa på mina sidor – Och nu är det ordnat och klart! Skönt!

20148309290420814450_sbig

Sweet Lady

Josefin Strömberg : 29 augusti, 2014 19:05 : Josefin Strömberg

Kan gissa att det är fler än en som är nyfiken på min nya häst, men jag har ärligt talat inte hunnit blogga sedan på morgonen då vi hämtade henne (vilket var en lång dag som började med att vi åkte från stallet 07:30 och kom hem kl. 22:00 och då var jag helt slut!) MEN, låt mig presentera skönheten!

Sweet Lady heter hon, kallas för Pajen och är ett 12-årigt kolsvart sto på ca. 156 cm. Direkt jag såg annonsen på henne sa jag till mamma att ”den här hästen SKA jag köpa!” Said and done, jag har fått hålla tyst om det i en månad vilket inte vart det lättaste. Men jag ville liksom att allting skulle ”klaffa” innan jag ens sa något, man ska inte ropa hej fören man är över bäcken… Eller hur var det nu? Jag hade inte stallplats fören i slutet på Augusti, så redan när det blev bestämt att jag skulle köpa henne var det en månad bort tills jag skulle hämta hem henne. Gissa om dagarna gått segt?!

Jag hade varken provridit henne eller sett henne i verkligheten innan vi åkte för att hämta henne, och jag provred henne inte ens på plats innan vi lastade in henne och påbörjade resan hem. Ja, jag har alltid vart lite udda jämfört med många andra, det är en del av min charm. ;-) Någonting sa mig redan första gången jag såg annonsbilden att det är en häst jag vill ha, en häst jag kommer älska gränslöst och på något vis förmedlade hon samma känsla som Kira gjorde åt mig för 7 år sedan. Ungefär ”Här är jag, det är mig du letat efter. Får jag flytta hem till dig?”

Prövade rida henne för första gången igår, vilket kändes väldigt bra och vi har redan blivit bra kompisar. Hon är väldigt personlig, men ändå nyfiken och har en positiv inställning. Fina, fina Sweet Lady. Min alldeles egna häst.

10357235_10152636330257412_468187660040407842_n

Äntligen!

Josefin Strömberg : 26 augusti, 2014 07:00 : Josefin Strömberg

ÄNTLIGEN är dagen här! Kände mig som ett litet barn dagen innan julafton inatt, haha. Transporten är påkopplad & vi är på väg, 4 timmar i bil/enkelväg, men det är det värt för att hämta hem mitt guldkorn! :-D

Mocka bajs & betala räkningar

Josefin Strömberg : 25 augusti, 2014 09:24 : Josefin Strömberg

God förmiddag! ;)

Jag kom precis hem från stallet efter att ha vart dit och mockat Scarto & min nya hästs nya hage, världens projekt typ när det växt gräs och är som freakin’ spagetti! Buskar och sega, långa grästrådar. Haha. Var alldeles fuktigt i gräset av allt dagg och jag kan säga såhär, mina skor var dyngsura när jag kom hem. Nästan så det plaskade i dom, livet som hästmänniska är så glamoröst alltså… ;)

Har gjort lite sådana där tråkiga måsten som att betala räkningar, men det är alltid lika skönt när man gjort det och de är ur världen. Jag vet inte om det bara är jag eller om de flesta människor känner sig stressade INNAN de är betalda? Typ direkt när man fått lön. Annars brukar ju de flesta tycka tvärtom, vad jag vet. Typ ”Åh, idag kommer lönen, det firar vi med middag ute, och lite shopping på det!” Jag däremot är typ såhär ”Åh, idag kommer lönen – MÅSTE betala alla mina räkningar IDAG!!!” Haha ;)

Ska snart åka och handla och fylla  på kylen, sen ska jag kolla lite på vad det finns för utbud av regntäcken och benskydd att beställa. Är verkligen i behov av ett regntäcke till, ett skrittäcke och benskydd. Skulle helst vilja ha ett lite tjockare regntäcke med hals, speciellt eftersom det blir så jäkla kallt när det regnar på hösten. Och ett par benskydd, fram och bakskydd av något slag i brunt eller vitt.

2014568730650814450_sbig

Ain’t no mountain high enough

Josefin Strömberg : 24 augusti, 2014 16:57 : Josefin Strömberg

För fem månader sedan skrev jag ”Om allt går som jag vill tycker jag att det kan bli augusti nu, och att jag förhoppningsvis hittat min nya stjärna att ställa in i stallet.” Och vet Ni vad det sjukaste av allt är? Augusti är här, och på tisdag hämtar jag hem min nya häst! :D Här kan vi ju snacka om att vara målmedveten… ;)

Jag trodde på riktigt inte att jag skulle kunna falla så pladask för en hästannons så som jag gjorde för den första bild jag fick skickat på Kira för över 5 år sedan, men det fanns visst undantag, guldkorn som jag kallar dem. Direkt jag såg annonsbilden så tänkte jag ”Det här känns precis som när jag såg Kira för första gången”. Det fanns någonting inom mig som sa att det här är rätt häst, att det är en Kira fast i yngre & större format, och med motsatt färg ;)

DSC_0051red

 

Tävlinghäst VS. Bästa kompis?

Josefin Strömberg : 23 augusti, 2014 18:45 : Josefin Strömberg

Q: Vad skulle du välja, och varför? En topp-tävlingshäst utan personlighet eller en ”promenadhäst” med personlighet?

Svar: Jag personligen tycker inte den där frågan är så svår, faktiskt. Vad tror Ni jag skulle välja? En häst jag hoppar upp på och som går MSV A dressyr alt. hoppar 145 cm banor, eller en häst som inte är lika utbildad och föredrar uteritter och lättare dressyrpass? Hästen som inte är lika utbildad men som har stor personlighet, såklart!

När jag sålde Kira sa jag att jag aldrig skulle skaffa en ny häst igen, så länge det inte var hon. Det har gått nästan 2 år sedan hon såldes, och det är först senaste halvåret jag verkligen börjar kolla på hästannonser över huvudtaget. Jag slutade med det totalt när hon såldes, förut kunde jag göra det för att det var lite av en.. hobby? Alla hästmänniskor kollar Hästnet ibland, vissa oftare än andra. Oavsett om man är på jakt efter en ny häst eller inte. Jag kunde inte. Jag hittade inget som föll mig i smaken och jämförde allt med Kira.

För sådär 1-1,5 månad sedan ställde jag mig själv frågan: Vad är det egentligen för häst jag vill ha? Och vet Ni vad som står överst på den listan? En häst med stor personlighet, för det var just det Kira var – En ponny med otroligt stor personlighet. Och det är det jag värdesätter mest, att vi trivs tillsammans och kan lita på varandra. Rosetter och plakat väger ingenting i mina ögon, och jag är inte det minsta brydd om vad hästen har för stam. Det är helt ointressant för mig. Det som väger tyngst är att hitta det där guldkornet som får mig att känna precis som jag gjorde när jag såg Kira för första gången, när jag blev kär i bilden och visste att det var hon eller ingen, och de 5 år vi fick tillsammans är det bästa som hänt mig.

Så, sammanfattat vill jag hellre ha en häst med personlighet än vad jag vill ha rosetter och plakat. Och jag tror det säger en del om mig som ryttare och person, att det jag värdesätter mest är bandet mellan häst och ryttare – Och att jag skulle göra allt för min häst.

20148231431324780814450_sbig

« Föregående Sida 1, 2, 3 ... 50, » Nästa