Hälsa och Fitness - Träning & välmående

josefin

Bli en vinnarskalle

Josefin Strömberg : 20 juli, 2014 20:43 : Josefin Strömberg

Blev ett dressyrpass i ridhuset med Clara ikväll. Mycket fokus på framåtbjudning och övergångar, vilket gick väldigt bra! När jag väl tar mig i kragen och stänger ute alla ”störmoment” runt omkring så går det riktigt bra, men vissa dagar har jag svårare att bara ”stänga av”, speciellt om jag haft obalanserat blodsocker under dagen då det spelar in i mitt mående. Det är sånt man lär sig med tiden, att hantera jobbigare dagar och försöka vända dom till den positiva sidan – För det går.

Jag tror ju stenhårt på det här med mentalträning, oavsett vilken sport man ägnar sig åt. Mycket sitter i viljan och i ens inställning- Tänker du att det är omöjligt och inte går så kommer det inte gå, för du har redan intalat dig själv till det. Tänker du istället att det är svårt, men att idag ska bli dagen du klarar det så kommer det gå bättre – För du har en positiv inställning. Senast idag läste jag några kapitel ur boken ”Bli en vinnarskalle”, och jag kan inte annat än att älska den! Det finns så många bra tips och kloka resonemang i boken som man kan ta åt sig och lära sig av, påminna sig själv om när det känns tufft eller svårt. Den är verkligen läsvärd!

20147201243289510814450_sbig

Laxsallad & ösregn

Josefin Strömberg : 20 juli, 2014 12:28 : Josefin Strömberg

Jag har flyttat in (ut?!) på vår inglasade balkong och lyssnar på regnet som störtar ner, det riktigt vräker ner alltså! Jag å andra sidan har alltid gillat regn, av någon udda anledning och tycker bara det är mysigt. Jag kan till och med gå ut och rida i ösregn, och jag tycker personligen av någon konstig anledning att de flesta hästar går bättre när det regnar. Hur sjukt är inte det?

Har ätit lunch för ett tag sedan och dagens lunch fick bli laxsallad med följande innehåll:

 • Gravad lax
 • Sallad
 • Paprika
 • Tomat
 • Gurka
 • Ägg
 • Fetaost

Jag får planera mina måltider ut till fingerspetsen när jag är mer i stallet och rider i princip varje dag jämfört med när jag hade en hästfri period och kunde gör alite vad jag ville, när jag ville. Jag skulle aldrig, aldrig, aldrig kunna äta en laxsallad till middag och tro jag kan gå ut och rida sen. Jag skulle ha lågt blodsocker innan jag ens knäppt med fingrarna, även om jag tagit typ 1 enhet insulin och legat på 15 mmol/L i blodsocker innan middagen, och då är 15 mmol/L högt och jag BÖR ligga mellan 6-8 mmol/L. Nej, en sallad före ridning fungerar inte för en diabetiker som mig. Istället tänkte jag käka stekt lax (oh my, insåg just att jag kommer äta lax 2 ggr/dag) och risnudlar med curry, betydligt bättre före-ridning-mat.

20147201243302150814450_sbig

 

5 saker du inte visste om mig…

Josefin Strömberg : 20 juli, 2014 12:12 : Josefin Strömberg

 • Det finns inget intro jag älskar lika mycket som i Kim Cesarion – I Love This Life, jag blir A L L T I D på bra humör när jag hör det!
 • Att jag ska plugga ekonomi i höst hade nog ingen kunnat tro för något år sedan (typ när jag var 17/18 år och ville bli bartender..), men det är ett beslut som vuxit fram hos mig.
 • Jag tycker det är jätteobehagligt när folk hostar.
 • Jag tycker om att dammsuga men hatar att diska.
 • Jag älskar tulpaner!

 

pizap.com14058544062751

Ryttarintervju

Josefin Strömberg : 19 juli, 2014 13:06 : Josefin Strömberg

Det här är några av frågorna jag ställde åt Alexander Zetterman när jag intervjuade honom i våras. Jag tänkte att jag själv skulle svara på dom, från min synvinkel.

”När började du få intresset för hästar och inriktningen för dressyr?”

Jag har gillat hästar så länge jag kan minnas. Min mamma hade häst när jag var liten och har alltid vart väldigt aktiv inom ridsporten på ett eller annat sätt. Hon tävlade mycket hoppning som yngre, är utbildad ridinstruktör och har själv haft häst i flera år, så att jag hamnade i stallet & började rida var inte allt för oväntat. Dressyr har jag faktiskt inte tyckt vart den roligaste grenen fören ca. 1 år tillbaks. Visst, jag har alltid tränat dressyr men inte i samma utsträckning och med samma mål som jag har i dagsläget.

”Ofta så kan man läsa och höra att någon skriver eller säger att den personen rider så bra, eller att det är en riktigt bra ryttare. Jag är lite nyfiken på vad enligt dig är en bra ryttare?”

En bra ryttare för mig är en lyhörd ryttare som kan läsa sin häst, du är ödmjuk och ansvarsfull.
”Om vi vänder lite på det, vad är en bra häst för dig?”
En bra häst för mig ska ha bra framåtbjudning, vara positiv till arbete och ha fina gångarter och potential som det är upp till ryttaren att plocka fram och ta vara på.
 
”Kanske en klassisk fråga men ändå en fråga som skiljer sig i svar från person till person. Vad tror du krävs för egenskaper för att komma långt inom ridsporten som person?”
 
Tålamod, disciplin och en jävlar anamma. Det är tufft. ”If it wasn’t hard, everyone would do it.”
”Vad har du för tips för dom som är beredda att lägga ner tid och energi på den här sporten för att lyckas som ryttare? Finns det något konkret tips eller handlar det mesta om en släng tur med mycket jobb?”
Hitta en bra tränare som förstår dig som ryttare och som person, och växla inte mellan flera olika tränare utan håll dig till en du och din häst tycker om. Många tränare säger tvärtemot varandra, så hur ska då du och din häst veta vad som är rätt och fel? Ett bra tips att utvecklas som ryttare är att rida många olika hästar om man har möjlighet, det ger otroligt mycket även fast man kanske inte alltid tror det.
”Hur förbereder du dig för t.ex. tävling mentalt?”
Jag kan förbereda mig mentalt om så bara inför en träning. Att stressa är inte min grej, och jag blir otroligt påverkad av att behöva stressa, vilket i sig gör mig ofokuserad och på dåligt humör. Så mitt tips är att ha gott om tid på sig så att man kan undvika det.
”Händer det att du vaknar en morgon och känner att motivationen inte riktigt är på topp? Hur gör du för att boosta motivationen när det känns jobbigt eller motigt?”

Det är klart att man tappar motivationen ibland, sådana perioder har alla ryttare, även eliten. Det gäller att plocka fram de där minnena från ridpass som gått klockrent, när du känt att du aldrig vill sitta av utan bara fortsätta rida för att allt går som på räls. Man blir inte en dålig ryttare över en natt, även om det kan kännas så ibland.

”Vad skulle du vilja säga för uppmuntrande ord till dom som läser det här, som älskar hästar och brinner för den här sporten när det ibland kan kännas omöjligt?”
Ge aldrig upp! Det är tufft, du kommer ha motgångar – Men det är aldrig värt att gräva ner sig för det. Ta nya tag och lägg motgångarna bakom dig. Hur svårt det än är att tro så är det motgångar vi lär oss av.
”Som en avslutning på den här intervjun, vad är ditt motto här i livet?”
”Set a goal so big that you can’t achieve it until you grow into the person who 1898878_10152195499512412_915397578_ocan.”

Topp tre favoriter – Enligt mig

Josefin Strömberg : 17 juli, 2014 18:47 : Josefin Strömberg

Hästfärger
♥ Skimmel
♥ Isabell
♥ Svart

Serier
♥ 
Gossip Girl
♥ Make it or break it
♥ Life unexpected

Låtar
♥ La La La – Naughty Boy, Sam Smith. Lyssnat på den konstant i över ett år utan att tröttna.
♥ Trade Ya – Kim Cesarion.
♥ Move Along – The All-American Rejects

Inspirerande tjejer
♥ Sarah Tjulander  -Älskar hennes podd, så inspirerande & jordnära brud!
♥ Linn Olsson – Driven, kaxig & framgångsrik! G R Y M!
♥ Ebba Deijenberg – Otroligt inspirerande dressyrryttare med båda fötterna på jorden!

Plagg
Jackor – I alla dess modeller. Älskar att köpa jackor.
♥ Slitna jeans – Amen, hur snyggt?!
♥ Ridbyxor – Speciellt mina HV Polo.

Guldkanter i vardagen
♥ 
Choklad – Det säger väl det mesta?
♥ Att vara i stallet – Lugnet, hästdoften, att göra det man tycker allra mest om och dela den glädjen med hela familjen. Det är guld värt!
♥ Hälsosam mat – Jag mår som bäst när jag äter bra och hälsosam mat.

Plagg i min garderob, ridkläder
♥ Mina marinblå HV Polo ridbyxor – Gudomliga!
♥ Min marinblå Kingsland piké med Sveriges flagga på ryggen och texten SWEDEN, i guld under flaggan. Jag älskar den!
♥ Mina Mountain Horse Supreme high rider – Vann dom på MH´s webbsida förra förra hösten, värda 3900:-

Sick of being sick

Josefin Strömberg : 17 juli, 2014 17:43 : Josefin Strömberg

Det där med att vara sjuk är inte min grej, men ibland får man snällt hålla sig hemma från jobbet när orken tryter. Igår vaknade jag med världens skallebang och golvet bokstavligen gungade under mina fötter. Hade jag inte vetat bättre hade jag kunnat tro att jag var stupfull, men så var inte fallet. Jag trodde att det var åskvädret under gårdagskvällen/natten som var orsaken till min huvudvärk, så jag steg upp och käkade frukost, drack kaffe och tog en huvudvärkstablett och tänkte att det skulle ordna upp sig. 3 timmar senare när jag skulle till jobbet var jag fortfarande i dålig form, om inte värre. Utöver att det kändes som att jag var på de sjuhaven och att mitt huvud hade disco så mådde jag illa, var skakig och orkade knappt stå på benen.

Envis som jag är trampade jag iväg till jobbet för att öppna butiken & jobba till 18:15, något jag när jag kom dit fick inse att var omöjligt i mitt skick. Så jag jobbade fram tills 13.00 då jag fick avlösning från Luleåbutiken och kunde åka hem och vila upp mig. Idag har jag också hållit mig hemma, orken har inte vart på min sida och hur svårt jag än har för att vara den som visar mig svag så sa kroppen ifrån. Feber är ingen hitt alltså, och även jag kan bli sjuk ibland, det är inte mer än mänskligt. Hur gärna jag än vill intala mig om att jag är en super women som orkar och hinner med allt, typ.

DSC_0382

Dressage

Josefin Strömberg : 15 juli, 2014 20:44 : Josefin Strömberg

Har ridit ett oerhört varmt & svettigt dressyrpass för mamma ikväll. Ridhuset var bokat för hoppträning så jag fick rida ute på dressyrbanan i värmen, men tillika mysigt att rida dressyr i kvällssolen! Clara har skött sig exemplariskt även idag, blev jättefin i slutet när ryttaren gjorde rätt. Hann svära mer än en gång att stiglädren var för långa och att jag inte kan skola om mig från att ha ridit med hoppsadel konstant i 4 års tid med hoppläder, till att sen helt plötsligt byta ut det mot att rida dressyr (för visso i en oerhört skön hoppsadel!) men med stiglädren 4 hål längre (!!!) än vad jag tycker är max, haha.

Men som sagt, när jag väl tar mig i kragen så går det riktigt, riktigt bra. Jag är i alla fall väldigt nöjd över Claras och min insats i värmen! :-)

2014715213313300814450_sbig

Godmorgon lediga tisdag!♥

Josefin Strömberg : 15 juli, 2014 08:51 : Josefin Strömberg

Godmorgon!

Jag är ledig idag och det känns väldigt välbehövligt efter 14 dagars jobb! Har sovit som en stock inatt, somnade till regn & åska och vaknade upp med huvudvärk imorse. Var väl inte det härligaste, men med en huvudvärkstablett, kaffe & frukost så har det börjat ordna upp sig!

Jag har tänkt städa & springa förbi Apoteket idag, sådant där välbehövliga måsten som behövs göras. Skulle inte vara någon hitt om mitt insulin tog slut, så bäst hämta nytt innan det blir i panik i sista stund, det är så onödigt dumt. Vädret verkar inte vara på min sida, hade hoppats på att kunna sola lite men än så länge så är det mulet och väldigt grått ute. Tillika bra om det skulle hålla sig så iaf tills jag städat klart, det blir lite lättare att motivera sig till det då.

Ikväll ska jag i alla fall ut till stallet och motionera Clara, vad och vart det blir återstår att se beroende på väder etc. Kanske en uteritt, kanske dressyr på utebanan eller i ridhuset? We’ll see. Hur som haver, hoppas Ni får en bra tisdag! :-)

etg

Weekend

Josefin Strömberg : 13 juli, 2014 20:15 : Josefin Strömberg

Vad jag gjort i helgen? Ridit och jobbat, skulle jag säga. Jag har jobbat både lördag & söndag.Pluggat på lite om olika fettsyror, vitaminer & mineraler. Hur man vet om man har brist på någon vitamin/mineral, vad de fyller för funktion i kroppen, RDI och så vidare. Sen har jag ju hunnit med att rida, både igår kväll och idag. Clara har skött sig exemplariskt och jag har svurit åt mig själv att hålla mina armar på plats, sitta rak i ryggen och att jag är envisare än mina brister och att det går att skola om sig till dressyrryttare. Alltså, jag har haft sjuka issues med mina armar under flera år och har för allt i världen inte kunnat placera dom rätt när jag rider, hur många gånger mamma än påmint mig och ropat ”tänk på armarna!” så har de liksom fallit tillbaks till sin… dåliga position. Men jäklar i helgen har det hållit sig på plats! Alla har vi våra svagare sidor och saker vi behöver träna på, om vi så spelar fotboll, rider eller spelar hockey. Det är liksom så det är, man har alltid något att träna på.

Det känns i kroppen att jag jobbat 14 dagar på rad med undantag för i måndags då jag var ledig. Jag har ont i huvudet, är trött i kroppen och inte minst i benen eftersom jag alltid står upp när jag jobbar. Det ger å andra sidan rätt schyssta benmuskler, så man ska väl inte klaga?

20147132057406180814450_sbig 20147132057455160814450_sbig 20147132057477310814450_sbig 2014713205751540814450_sbig

Älskade fredag

Josefin Strömberg : 11 juli, 2014 10:35 : Josefin Strömberg

Fredag idag igen, hur skönt?! Jag jobbar visserligen helgen också, men jag brukar tänka att det är bra betalt, speciellt eftersom det är Luleå hamnfestival i helgen & det hade vart kul att åka dit. Men, hellre jobba & tjäna pengar än att slösa dom ;-)

Jag jobbade ju 13-21:15 igår och var sååå trött när jag kom hem, huvudet var slut & jag åt och däckade i sängen, typ. Tillika skönt att jag bara jobbar 4 timmar idag, 14-18, och innan det ska jag lunchdejta med Amands i solen, sen ska hon klippa mig innan jag ska jobba. Lite fredagslyx alltså.

« Föregående Sida 1, 2, 3 ... 44, » Nästa