Hälsa och Fitness - Träning & välmående

josefin

Dressyrträning

Josefin Strömberg : 21 september, 2014 17:59 : Josefin Strömberg

Blev ett dressyrpass i ridhuset med Pajen i eftermiddag, vilket gick riktigt bra och jag är väldigt nöjd! Har som sagt börjat lägga in lite trav i ridningen nu och jag tror hon tycker det är kul att få göra annat än skritta, haha. Hon är så framåt nu mer och öronen är spetsade hela tiden, söte! Vi jobbade på en större volt, att flytta henne lite undan för skänkeln och att att hon ska lyssna på ytterhjälperna och inte ”rinna” iväg utåt från volten i vänstervarvet. Vi hade en liten incident där hon inte riktigt ville som jag ville, och som jag sagt är det en dam med humör så det är väl det enda under detta pass jag är lite mer missnöjd med om jag måste peka ut något. Men över lag så är jag väldigt nöjd!

På tal om något helt annat, jäklar vad kallt det har blivit ute! Började redan under förmiddagen med att det bara yrde löv utomhus och blåste något fruktansvärt. När jag hade ridit och vi skulle fylla vatten i hagen höll jag på att frysa ihjäl! Jag slår vad om att det var minusgrader i vinden, för det var riktigt, riktigt kallt! Bjuder på några bilder från idag, vi har verkligen höst vi här uppe i norr!

20149211716177220814450_sbig 20149211716234780814450_sbig 20149211716276440814450_sbig 20149211716308260814450_sbig

 

 

 

Söndagsmorgon

Josefin Strömberg : 21 september, 2014 09:12 : Josefin Strömberg

Godmorgon! ♥

Då ridhuset vart bokat för hoppträning nu på morgonen så tog jag sovmorgon idag, och far ut till stallet vid 14 för att fixa Ladys stallsysslor och rida henne. Har börjat dagen med frukost, vart ut med Milla en sväng i det härliga höstvädret och sedan hunnit med en dusch. Just nu sitter jag och kollar på vinterridjackor, svårt det där eftersom jag till största del kommer rida i ridhus under vinterhalvåret och då kan man rida i ex. en funktionströja & en fleece eftersom det inte blir så kallt i ridhuset. Men däremot fryser jag så jäkla lätt, så en tjock vinterjacka när jag inte rider är guld värt då jag avskyr att frysa och så lätt spänner mig. Har kikat på HV Polos vinterjackor, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. På tal om kyla, jag är väldigt avundsjuk på dom som bor i Kiruna där det snöat inatt. Ja, jag gillar snö!

Kan bjuda på en jättegammal bild på mig och Kira. Den är från vintern 2008/2009 skulle jag tro.

kir

Om man hade 5 miljoner i fickan…

Josefin Strömberg : 20 september, 2014 14:52 : Josefin Strömberg

…Så skulle jag köpa den här gården på direkten!

bjkl hbnjk image.ashx jlnöp jnmlö khn mjl knb rkgvs

Q & A: Träningsupplägg, vila och foder

Josefin Strömberg : 20 september, 2014 12:02 : Josefin Strömberg

Q: Eftersom det verkar som att din häst haft en längre viloperiod, hur sätter du igång henne? Hur är ditt tänk bakom upplägg, foder etc?

A: Det stämmer att Pajen haft en längre viloperiod, och eftersom hon haft det ligger det på mig som ryttare att sätta igång henne på ett koncept som håller och fungerar. I dagsläget går Pajen ca. 3-4 dagar/vecka med ryttare på ryggen, hon går i hage på dagarna mellan ca. 08:00-17:00 lite beroende på om jag är och gör stallet/rider på morgonen eller på eftermiddagen.

Pajen äter i dagsläget totalt 9,5 kg hö fördelat jämt under dagen. Utöver höet äter hon ca. 1 dl kraft morgon & kväll, så totalt 2 dl kraft/dag. Hon äter även ett äpple + någon morot till kvällen (beroende på hur stora de är), samt 1 mått Glukosamin. Hon har ju som sagt vart på diet då hon var väldigt tjock då jag köpte henne, och det här foderschemat har fungerat väldigt bra.

Ridmässigt så har jag skrittat henne uppsuttet mellan 35-60 min de dagar jag ridit, både på utomhusbanan och i ridhuset. De första 2 veckorna har vi mest skrittat runt på fyrkantsspåret med fokus på stoooora svängar om vi skulle byta varv, det för att hon bara skulle skrittas rakt framåt, till största del i alla fall. Förra helgen började vi jobba lite mer och med det menar jag att gå på en stor volt, tänk er. ex. mittvolten. Där vill jag att hon ska ha bra framåtbjudning, men ändå skritta och jobba igenom hela kroppen. Mycket fokus har legat på att hon ska förstå mina hjälper, vilket nu börjar sitta. T.ex om jag skänklar eller smackar åt henne så ska hon bjuda på framåt, första passen vart hon bara konfunderad och tvillade runt för att hon inte förstod vad jag ville.

Idag red jag på utebanan, och fortsatte på samma spår som jag skrev innan. Idag la vi även in lite trav, vilket gick förvånansvärt bra! Hon gillar att jobba och försöker verkligen, även om det blir lite små missar på vägen ibland, men det är sådant man får ta. Man får göra om och göra rätt helt enkelt, behålla lugnet och tänka att ju mer vi tränar på det svåra desto bättre blir vi. Hon var i alla fall väldigt snäll idag på utebanan då det körde en traktor just intill gården bredvid ridbanan där de höll på ta upp potatis. Med mig som ett nervvrak till matte som verkligen väntade mig en reaktion från Pajen så var hon ungefär som ”men matte, VAD är du rädd för? Jag lovar att jag sköter mig, det finns ju inget farligt här…” Haha, ja, vad ska man säga? Ibland förvånar de en, hästarna :-)

2014920114243300814450_sbig

Divergent

Josefin Strömberg : 19 september, 2014 19:52 : Josefin Strömberg

Har just sett klart en av, kanske världens bästa filmer, nämligen Divergent. Det finns nog uppriktigt och ärligt ingen film som är så lång som jag kan se utan att tycka den blir långtråkig. Divergent är bra från början till slut, det händer någonting hela tiden och är så jäkla smart! Jag ÄLSKAR delen när det pratar om rädslor, att ju mer man utsätter sig för sina värsta rädslor desto fortare lär man sig att hantera och kontrollera dom. Det är så jäkla sant, för det är precis så det är. Alla kan undvika sina rädslor, men det kommer inte få dem att försvinna, det kommer bara göra det jobbigare förr eller senare. Ju hårdare man jobbar för att övervinna dem, desto starkare blir man och ju bättre blir man på att kontrollera dem.

Citatet nedan är bland de bästa jag vet, och det säger så otroligt, otroligt mycket.

gblj

Fodertillskott – Homeopathuset

Josefin Strömberg : 19 september, 2014 12:48 : Josefin Strömberg

Det knackade på dörren efter lunch och paketet var till Sweet Lady, inte dåligt när ens häst får paket hemlevererade alltså. Har hon någon unik egenskap jag inte fått reda på ännu? Som att beställa hem fodertillskott själv? ;-) Nej, skämt å sido. Paketet var från Homeopathuset och i fanns det lite olika fodertillskott som jag tror kommer göra henne gott. Trevlig fredagspresent kan tyckas!

I paketet fanns b.la:

  • Colofor 500 gColofor innehåller ämnen som är känd för sin stärkande inverkan på lever och tarm. De vitaminer och mineraler som finns i Colofor understödjer tarmar, lever och gallutsöndring. Ska vara extra bra för hästar som har klåda/eksem, vilket Pajen har vid svansroten. Pris: 357:- (Kampanj, ord. 510:-)
  • Endofor 500 gEndofor är ett tillskott som är känt för sin positiva effekt på stoets hormonella system. Endofor ska vara extra bra om ditt sto ex. har dålig aptit, om din häst har problem med kors eller bakdel pga. kalciumbrist, om ditt sto har täta/besvärliga brunstperioder och om ditt sto har svårt att bli dräktig eller svårt att bygga/hålla muskulaturen. Pris: 306:- (Kampanj, ord. 438:-)
  • Minesyl 4 kgVitamin & mineraltillskott. Pris: 475:- (Kampanj, ord. 679:-)
  • Fästingpulver 500 g, pris: 117:- (Kampanj, ord. 168:-)

 

Jag ser fram emot att testa dessa produkter då jag hört väldigt mycket gott om just Homeopathusets produkter. Som jag skrev tidigare, Ingrid som driver bloggen Dressyrmupparna ger deras tillskott till båda hennes hästar och tycker det är jättebra. Homeopathuset har inte bara vitaminer och mineraler till hästar, utan även till katt, hund och människa. Just nu under Septembermånad har det även kampanj på flera av deras varur ur sortimentet där de har hela -30% rabatt. Perfekt att fylla förrådet för både två och fyrbenta nu i höst!

-Detta är ett inlägg i Samarbete med Homeopathuset.-

10675666_10152691022747412_2121711725270517079_n

 

Höstmys

Josefin Strömberg : 19 september, 2014 08:43 : Josefin Strömberg

Har precis vart ut med Milla i dimman, det känns riktigt höstigt och mysigt ute idag. Passar ju perfekt på en fredag! Jag klassas förmodligen som lite baklänges, men jag gillar dimmiga, regniga höstdagar, något många helst slipper. Minns förra hösten när det ösregnade i Stockholm och folk på tunnelbanan hade önskat att börja sin måndagsmorgon bättre, medan jag tyckte att det var mysigt. Ja, så länge du har ett paraply när regnet öser ner, vill säga ;-)

Nu har Milla och jag just kommit in igen, hon ser för tillfället på Arthur på barnkanalen och jag kollar på kameror och inredning, samtidigt som jag pratar med min syster. Mys!

201491993518560814450_sbig

Mysmorgon

Josefin Strömberg : 17 september, 2014 09:15 : Josefin Strömberg

Börjar inte jobba fören klockan 14 idag, så började dagen med sovmorgon till 08:30, skönt med 10 timmars sömn i bagaget! Har ätit frukost, vart ut med Milla och nu har jag precis betalat lite räkningar. Ska hoppa i duschen och göra mig i ordning snart så jag inte behöver stressa sen, stress är inte min grej och jag blir väldigt påverkad av att stressa. Så jag undviker det helst om jag kan.

Nu ska jag kolla lite på Gina om det fått in några fina, mysiga koftor. Vi har väldigt kallt på jobbet för att vi har så bra AC, och jag kan gissa att det inte blir varmare på hösten & vintern!

knwt

Jobbtisdag, middagsfunderingar & fodertillskott

Josefin Strömberg : 16 september, 2014 14:58 : Josefin Strömberg

Har precis kommit hem från jobbet efter att ha vart och jobbat några timmar. Ska strax fixa någon middag, en vad återstår att se. Jag har så dåligt fantasi och gillar egentligen inte att laga mat, eller jo, men jag gillar inte att diska. Men å andra sidan, disken tog jag hand om imorse innan jag började jobba, så det känns jäkligt skönt! Har svarat på lite mail nu efter jobbet ang.  bloggen, b.la från Sebos där jag ska få skickat lite höstnyheter från deras webbutik, och b.la från Homeopathuset som ska skicka massa fodertillskott åt Pajen. Har hört väldigt gott om dom och deras produkter. Bland annat Ingrid från Dressyrmupparna ger deras tillskott till hennes två hästar.

Nä, bäst ta tag i middagen innan jag ska åka till stallet. Mamma har lektioner ikväll och jag ska ta hand om Pajen och troligtvis rida henne. 10357235_10152636330257412_468187660040407842_n :-)

 

Do more of what makes you happy

Josefin Strömberg : 15 september, 2014 14:51 : Josefin Strömberg

Beställt hem lite Office program till datorn för cirkus 700:-, livet som student alltså. Haha. Jag förstår om människor som börjat jobba direkt efter gymnasiet har svårt att gå tillbaks till skolbänken, för jag sitter ju i precis samma sits. Å andra sidan påverkar inte det min ekonomi så mycket, inget större märkbart i alla fall, och det är ju tack vare att jag jobbar några timmar/vecka. När jag bodde i Stockholm hade jag ändå en rätt bra lön för att vara 18-19 år, och även om många härifrån i min ålder säkert skulle tycka det var en rätt bra lön så såg jag krona efter krona försvinna.

Att bo i Stockholm är inte som att bo här, det är så mycket dyrare och när man blir vuxen och får betala själv inser man verkligen vilket värde pengar har. Det handlar om prioriteringar, vad man väljer att lägga dom på och vilka förutsättningar man har. Jag kan säga såhär, även om jag får ut likvärdigt i handen idag som jag gjorde där och då så skulle jag aldrig haft råd att ha en egen häst i Stockholm, det finns inte med på världskartan. Idag har jag det, och ändå betalar jag samma poster men med andra kostnader. Det skiljer sig så mycket vart i landet avlång man bor, och jag värdesätter en egen häst betydligt högre än att bo i Stockholm.

Visst, Stockholm har stort utbud av i princip allting, men är det verkligen värt det? Är det värt att tvingas välja bort det du älskar mest för att bo där? Ja och nej, ja om du måste för din egen och din ekonomis skull. Men nej om du inte måste och inte vill. Jag säger inte att jag aldrig skulle flytta tillbaks dit, för det vet man aldrig. Men jag skulle inte göra det i dagsläget, för det finns absolut ingenting som lockar mig och inget som tvingar mig.

-

Nu ska jag gå ut med Milla och sen börja göra någon middag innan jag ska till stallet för att fixa Pajens alla stallsysslor. Har inte bestämt mig om damen ska vila idag eller om hon ska motioneras, lutar mot en vilodag då ridhuset är bokat för lektioner från 17:00-20:00.

hboä

« Föregående Sida 1, 2, 3 ... 53, » Nästa